Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ανάλυση των πρώτων 14 λεπτών από τον τελικό Euroleague 2012

Α) ΑΜΥΝΑ
Στον παραπάνω πίνακα απεικονίζονται οι πλευρές από τις οποίες αμύνθηκαν με επιτυχία οι δυο ομάδες. Παρατηρούμαι ότι οι περισσότερες επιτυχημένες άμυνες προέρχονται από το κέντρο και για τις δυο ομάδες. Επίσης φαίνεται ότι οι άμυνες από την αριστερή πλευρά είναι μόλις δυο για την cska ενώ ο ολυμπιακός δεν έχει πραγματοποίηση καμία. Τέλος η ομάδα του ολυμπιακού έχει πραγματοποίηση 4 άμυνες από την δεξιά πλευρά ενώ η cska μόνο 1

Εδώ βλέπουμε το διάγραμμα που απεικονίζει τις αμυντικές προσπάθειες των δυο ομάδων. Βλέπουμε ότι οι επιτυχημένες είναι περισσότερες από ότι οι αποτυχημένες και για τις δυο ομάδες. Οι επιτυχημένες είναι ίδιες στον αριθμό και για τις δυο ομάδες ενώ και στις αποτυχημένες οι δυο ομάδες έχουν σχεδόν το ίδιο αριθμό αφού ο ολυμπιακός έχει πέντε ενώ οι cska έχει έξι.

Εδώ βλέπουμε τους επιτυχημένους τρόπους που αμύνθηκαν οι δυο ομάδες. Παρατηρείται ότι σχεδόν όλες οι επιτυχημένες άμυνες προήρθαν από αμυντικά ριμπάουντ. Επίσης οι άμυνες από λάθη αντιπάλου, τάπες και επιθετικά φάουλ είναι ελάχιστες. Συμπεραίνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετά άστοχα σουτ από τις δυο ομάδες ενώ οι αμυντική είχαν καλές θέσεις ώστε να πάρουν τα ριμπάουντ.


Β) ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο παραπάνω διάγραμμα απεικονίζονται οι τύποι επίθεσης των δυο ομάδων. Οι πλειοψηφία των επιθέσεων και των δυο ομάδων ήταν από οργανωμένη επίθεση. Επίσης 4 ατομικές ενέργειες είχε κάθε ομάδα. Τέλος η cska σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκε στην γραμμή των βολών ενώ ο ολυμπιακός μόλις μια. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι ο ολυμπιακός αρκετές φορές για να αμυνθεί χρειάστηκε να κάνει φάουλ και να στείλει τους παίχτες της cska σε ελεύθερες βολές.

Εδώ βλέπουμε ότι το ποσοστό επιτυχίας στην επίθεση είναι μικρότερο από της αποτυχίας όμως φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες αφού η cska έχει και λιγότερες αποτυχημένες από τον ολυμπιακό και περισσότερες επιτυχημένες.


Παρατηρείται ότι και για τις δυο ομάδες οι περισσότερες επιθέσεις πραγματοποιούνται από το κέντρο. Συγκεκριμένα η cska από ότι φαίνεται πραγματοποιεί όλες σχεδόν τις επιθέσεις της από το κέντρο και ελάχιστες είναι αυτές από αριστερά και δεξιά ενώ η ομάδα του ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη ισορροπία ως προς τις πλευρές που επιτίθεται αφού πολλές είναι και οι επιθέσεις από αριστερά.


Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνονται οι τρόποι επιθέσεις των δυο ομάδων. Μπορούμε να διακρίνουμε ότι οι επιθέσεις της cska είναι σχεδόν μοιρασμένες σε 1vs1 και με assist ενώ δεν έχει πραγματοποίηση καθόλου pick n roll. Όσον αφορά την ομάδα του ολυμπιακού ο τρόπος επιθέσεις της είναι κυρίως με ατομικές ενέργειες των παιχτών του ενώ από δεν έχει πραγματοποίηση καμία assist.


Ο τρόπος που προσπαθεί να σκοράρει η cska είναι κυρίως από σουτ δυο πόντων ενώ ο ολυμπιακός πραγματοποιεί περισσότερα τριποντά τα οποία είναι σχεδόν μοιρασμένα με αυτά των δυο πόντων. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι η άμυνα της cska δίνει ελευθέρα σουτ στον ολυμπιακό έξω από την γραμμή των 6.75 η ότι ο ολυμπιακός δεν βρίσκει χώρους ώστε να σκοράρει κοντά στην ρακέτα και επιχειρεί τριποντά. Αντίθετα η cska φαίνεται να μπορεί να μπαίνει πιο εύκολα στην ρακέτα για αυτό και περισσότερα δίποντα.


Σε αυτό το διάγραμμα παρατηρείται ότι ο ολυμπιακός ήταν καλός στα επιθετικά ριμπάουντ αφού κατάφερε να κερδίσει τρεις δευτέρες ευκαιρίες μόνο από αυτά.



Γ) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΙΧΤΕΣ

Στο διάγραμμα αυτό φαίνεται ότι στις περισσότερες οργανωμένες επίθεσης την τελική προσπάθεια την επιχείρησαν ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ και ο ANTIC.Επίσης ατομικές ενέργειες έγιναν κυρίως από τον ΣΠΑΝΟΥΛΗ.


Εδώ βλέπουμε ότι οι περισσότεροι παίχτες έχουν επιχειρήσει μόνο αποτυχημένες προσπάθειες ενώ ο μοναδικός που έχει περισσότερες και μόνο επιτυχημένες είναι μόνο ο Παπανικολάου.


Σε αυτό το διάγραμμα βλέπουμε ότι ο σπανουλης ο πρηντεζης και ο antic είναι αυτοί που επιχηρησαν τα περισσότερα σουτ ενώ οι δυο τελευταίοι είναι αυτοί που είχαν τα περισσότερα τρίποντα και ο πρώτος τα περισσότερα δίποντα.

Δ) Cska ΠΑΙΧΤΕΣ
Εδώ φαίνεται ότι ο krstic είναι αποδέκτης ώστε να κάνει την τελική προσπάθεια στην οργανωμένη επίθεση αλλά και έχει κερδίσει τις περισσότερες βολές. Ακόμα οι ελάχιστες ατομικές ενέργειες που πραγματοποίησε η cska οι περισσότερες προήρθαν από τον teodosic.


Από τους παίχτες της cska μόνο ο kirilenko έχει περισσότερες επιτυχημένες προσπάθειες από αποτυχημένες ενώ φαίνεται ότι ο khryapa έχει μόνο αποτυχημένες. Ο teodosic με τον krstic που έχουν πάρει τις περισσότερες προσπάθειες φαίνεται ότι έχουν περισσότερες αποτυχημένες από επιτυχημένες.


Εδώ φαίνεται ότι κανείς παίχτης δεν έχει πραγματοποίηση περισσότερο από ένα τρίποντο και από τα δίποντα μόνο ο kirilenko o teodosic και ο krstic έχουν από 2 και πάνω και γενικά αυτοί έχουν τα περισσότερα σουτ της ομάδας.


Ε) ΚΑΤΟΨΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
Σε αυτή την κάτοψη του γηπέδου βλέπουμε από πού ξεκίνησαν οι επιθετικές ενέργειες κάθε ομάδας και που τελείωσαν. Η κόκκινη τελεία συμβολίζει το σημείο που ξεκίνησε η επίθεση, η κίτρινη το σημείο που έγινε η τελική ενέργεια και η μπλε γραμμή την πορεία που ακολούθησε η μπάλα η κάποιος παίχτης. Παρατηρούμε ότι οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν από την αριστερή πλευρά ενώ για την Cska τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes